De 4 Sogne

De4Sognes Sognegård i Bjæverskov

Den 1. januar 2016 blev De4Sogne lagt sammen i et fælles pastorat, Bjæverskov, Lidemark; Gørslev, Vollerslev pastorat. Menighedsrådene er stadig aktive hver for sig.

Tilbage i 1999 begyndte vi i Bjæverskov menighedsråd, at tale om nyt sognehus, men først i 2007 kom der rigtig for alvor gang i planerne, nu var det så blevet til en sognegård vi talte om. En sognegård for “De 4 samarbejdende Sogne.

De 4 sogne syd for motorvejen i den tidligere Skovbo Kommune, Lidemak, Bjæverskov, Vollerslev og Gørslev, havde gennem en årrække haft et tæt samarbejde om den kirkelige betjening i sognene.

Vi måtte erkende, at hver for sig var vore sogne for små til at løfte dels de opgaver, som kirkelige myndigheder pålagde os, og dels de praktiske problemer omkring kordegnekontor, kontor faciliteter til præsterne og ikke mindst konfirmationsforberedelsen for sognets unge.