Vielse/velsignelse

Vielse i Lidemark Kirke

Vielse i Lidemark Kirke er både en vielse og en velsignelse af jer som par. Og så er det er en dag, hvor I – foran Gud og mennesker, i stemningsfulde og historiske rammer – kan sige ‘Ja’ til hinanden.

En vielse aftales med præsten, men det er en god idé først, helst i meget god tid at kontakte kordegnekontoret for at reservere plads i kirken.

Umiddelbart forud for vielsen vil I have en samtale med en af kirkens tre præster, og her vil I kunne stille spørgsmål, vælge salmer og musik og fortælle præsten lidt om jer selv.

Samtalen med præsten

Til samtalen kan I stille spørgsmål, høre nærmere om vielsen/velsignelsen og være med til at vælge salmer og musik. Måske har I også særlige ønsker, en bibeltekst, der betyder noget særligt for jer, og der er også mulighed for at få opfyldt særlige musikalske ønsker.

• I skal giftes – hvad betyder ægteskab for jer.
  • Lidt om hvem i er som et par.
  • Hvem de ønsker, skal være vidner til vielsen. Til enhver vielse skal der være to vidner, det er ofte dem, der følger bruden og brudgommen til alteret. Vidner skal indskrives med navn og adresse i kirkebogen.
  • Om bruden skal føres til alteret af sin far eller en anden, eller om brudeparret helst vil følges ad.
  • Om der skal være brudefølge, brudepiger eller brudesvende.
  • Om brudeparret ønsker at veksle ringe i kirken.
Konkakt
Vielse aftales med præsten, men det er en god idé, helst i meget god tid at kontakte kordegnekontoret for at reservere plads i kirken.På kordegnekontoret kan I også få nøjagtig besked om, hvilke papirer det er nødvendigt at bringe i orden inden vielsen, og hvordan I i øvrigt forholder jer rent praktisk.

Kirkens kontor

Mail: lidemark.sogn@km.dk

Åbningstid og telefontid: Tirsdag – fredag mellem kl. 10.00 – 12.00. Mandag er kordegnekontoret lukket.

Sognepræst (kbf.) Daniel Ramild Thomsen, Tlf. 92 43 50 02

Sognepræst Maria Brink Hesel, Tlf: 23 30 22 82

Sognepræst Hanne Bohr, Tlf: 23 30 31 21

Salmerne
  • 2 – Lover den Herre
  • 5 – O havde jeg dog tusind tunger
  • 10 – Alt, hvad som fuglevinger fik
  • 11 – Nu takker alle Gud
  • 15 – Op al den ting, som Gud har gjort
  • 402 – Den signede dag
  • 494 – Kærlighed fra Gud
  • 696 – Kærlighed er lysets kilde
  • 700 – Jeg ved en blomst
  • 702 – Alterlyset i Herrens hus
  • 703 – Det er så yndigt
  • 706 – I blev skabt som mand og kvinde
  • 725 – Det dufter lysegrønt af græs
  • 726 – Gak ud min sjæl betragt med flid
  • 747 – Lysets engel går med glans
  • 750 – Nu titte til hinanden

Salmerne kan læses og melodierne høres på Den Danske Salmebog Online, http://www.dendanskesalmebogonline.dk/, hvor der er flere forslag til egende salmer til bryllup.